bewaar
Kipstoof met abrikozen, winterpeen en amandel
Kipstoof met abrikozen, winterpeen en amandel
bewaar

Kipstoof met abrikozen, winterpeen en amandel

Gek op kip? Bekijk dan snel dit recept met kip uit de oven, abrikozen, winterpeen en amandel. Kip over? Dan lunch je de volgende dag met een pulled chicken sandwich!

15 min. bereiden
1 uur 38 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

60 g

ongezouten amandelen

1 el

korianderzaad

50 g

gedroogde gewelde abrikozen

15 g

verse munt

5 el

milde olijfolie

3 el

milde harissa

50 g

fruitspread abrikoos

½

kippenbouillonblokje

300 ml

heet water

1 kg

winterpeen

1.4 kg

hele scharrelkip

1

afbak Turks brood

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • lage braadpan met deksel (Ø 28 cm, AH Spaaractie) 

  • aluminiumfolie

  • schone theedoek

Gek op kip? Bekijk dan snel dit recept met kip uit de oven, abrikozen, winterpeen en amandel. Kip over? Dan lunch je de volgende dag met een pulled chicken sandwich!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de amandelen, het korianderzaad, de abrikozen, de helft van de muntblaadjes, ⅖ van de olie en ⅓ van de harissa fijn in de hakmolen.

2

Meng de fruitspread abrikoos met ⅖ van de olie en ⅓ van de harissa. Laat het bouillonblokje met de rest van de harissa oplossen in het water.

3

Schil de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. 2 cm. Verdeel de peen over het midden van de bodem van de braadpan. Besprenkel met de rest van de olie.

4

Bestrooi de kip royaal met peper en eventueel zout en wrijf rondom in met de abrikozen-harissaolie. Leg met de borst naar beneden op de peen in de braadpan. Doe het amandelmengsel in de holte van de kip. Giet de bouillon op de bodem van de pan.

5

Rooster de kip in ca. 90 min. zonder deksel onder in de oven goudbruin en gaar. Keer de kip na 45 min. en rooster nog 45 min. Schep tijdens het roosteren af en toe wat van het vocht over het vel van de kip. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.

6

Neem de kip uit de oven en laat 10 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven naar 200 °C. Bak het brood in ca. 8 min. af en houd warm onder een schone theedoek.

7

Garneer de kip met de rest van de muntblaadjes en serveer met de winterpeen en het brood.

bereidingstipJe kunt de kip 1 dag van tevoren vullen. Bewaar afgedekt in de koelkast en braad op de dag zelf in de oven.
bewaartipTrek eventuele restjes van de kip met 2 vorken in stukjes. Voeg deze ‘pulled’ kip toe aan een salade of beleg er een sandwich mee.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipstoof met abrikozen, winterpeen en amandel

Gek op kip? Bekijk dan snel dit recept met kip uit de oven, abrikozen, winterpeen en amandel. Kip over? Dan lunch je de volgende dag met een pulled chicken sandwich!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig