bewaar
Romige pompoenlasagne met cavolo nero en knolselderij (vegan)
Romige pompoenlasagne met cavolo nero en knolselderij (vegan)
bewaar

Romige pompoenlasagne met cavolo nero en knolselderij (vegan)

Een chique lasagne met echte herfstingrediënten zoals pompoen en cavolo nero, het verfijnde en knapperigere zusje van boerenkool. Krijg je gasten te eten die vegetarisch of veganistisch eten? Laat ze smullen van dit recept.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
5 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

2½ el

milde olijfolie

2

rode uien

800 g

koelverse muskaatpompoenstukjes

400 g

Italiaanse roerbakgroente cavolo nero

500 g

knolselderij

150 g

plantaardige rasp alternatief voor mozzarella

15 g

verse basilicum

375 g

tofu naturel

200 ml

water

12 vellen

Grand'Italia gedroogde lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • lasagne/brownievorm rechthoekig (AH Spaaractie)

  • keukenmachine met deeghaak

Een chique lasagne met echte herfstingrediënten zoals pompoen en cavolo nero, het verfijnde en knapperigere zusje van boerenkool. Krijg je gasten te eten die vegetarisch of veganistisch eten? Laat ze smullen van dit recept.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de knoflook, dit wordt niet meer gebruikt. Zet de bol in het midden van een stuk aluminiumfolie, besprenkel met ⅕ van de olie en pak in. Snijd de rode uien elk in 8 parten.

2

Verdeel de pompoenstukjes en rode ui over de traybake. Verdeel de roerbak­groente over de lasagne/brownievorm. Besprenkel alle groenten met de rest van de olie. Plaats de bol knoflook bij de pompoen en ui op de traybake. Rooster de groenten ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.

3

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Doe in de keukenmachine en maal met korte pulsen grof. Meng het plantaardige rasp alternatief voor mozzarella erdoor. Snijd de basilicum­ blaadjes fijn.

4

Haal de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de geroosterde knoflooktenen uit de bol, boven de keukenmachine. Schep de pompoen en rode ui erbij, verkruimel de tofu erboven. Voeg het water toe en mix in ca. 2 min. tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep ⅕ van de saus in de ovenschaal en beleg met ¼ van de lasagnebladen. Verdeel ¼ van de geroosterde roerbakgroente erover en bestrooi met ¼ van het knol­ selderijmengsel en ¼ van de basilicum. Herhaal 3 keer, eindig met de saus.

6

Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

bereidingstipDe lasagne kan tot en met stap 5 1 dag van tevoren worden gemaakt. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamertemperatuur komen. Bak de lasagne dan 45 min. en laat afkoelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige pompoenlasagne met cavolo nero en knolselderij (vegan)

Een chique lasagne met echte herfstingrediënten zoals pompoen en cavolo nero, het verfijnde en knapperigere zusje van boerenkool. Krijg je gasten te eten die vegetarisch of veganistisch eten? Laat ze smullen van dit recept.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig