bewaar
Vegetarische 'shepherd's pie' met pastinaak en champignons
Vegetarische 'shepherd's pie' met pastinaak en champignons
bewaar

Vegetarische 'shepherd's pie' met pastinaak en champignons

Britse huisvrouwen zochten een creatieve manier om kliekjesvlees te gebruiken en zo was de Shepherd's pie geboren: een ovenschotel met aardappelpurée. Wij hebben het gehakt verwisselt voor pastinaak en champions.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

600 g

pastinaken

400 g

kastanjechampignons

400 g

linzen in blik

7.5 g

verse tijm

8

semi-gedroogde tomaten

½

groentebouillontablet

100 ml

kokend water

100 ml

rode wijn

900 g

koelverse aardappelpuree

120 g

geraspte kaas voor ovengratin

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • lage braadpan met deksel (Ø 28 cm, AH Spaaractie) 

  • pureestamper

Britse huisvrouwen zochten een creatieve manier om kliekjesvlees te gebruiken en zo was de Shepherd's pie geboren: een ovenschotel met aardappelpurée. Wij hebben het gehakt verwisselt voor pastinaak en champions.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaken en rasp ze met een grove rasp. Snijd de kastanjechampignons in stukjes van ca. 1 cm.

2

Verdeel de groenten over de bodem van de braadpan. Besprenkel met 2 el olie uit het potje semi­gedroogde tomaten (per 4 personen), breng op smaak met peper, schep om en rooster ca. 20 min. in de oven.

3

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de semi­gedroogde tomaten fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

4

Los het halve groentebouillonblokje op in het kokend water. Haal de braadpan uit de oven. Schep de linzen, gedroogde tomaten, tijm, rode wijn en groentebouillon door de geroosterde groenten. Plet met de pureestamper een deel van het linzen­ groentemengsel, zodat het iets bindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Meng de aardappelpuree met de geraspte kaas. Verdeel de aardappel­ kaaspuree over het linzen­groentemengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

combinatietipLekker met HP Sauce (fles 255 g), een klassieker bij Shepherd’s pie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische 'shepherd's pie' met pastinaak en champignons

Britse huisvrouwen zochten een creatieve manier om kliekjesvlees te gebruiken en zo was de Shepherd's pie geboren: een ovenschotel met aardappelpurée. Wij hebben het gehakt verwisselt voor pastinaak en champions.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig