bewaar
Ovenschotel met kabeljauw, witlof en mosterdroom
Ovenschotel met kabeljauw, witlof en mosterdroom
bewaar

Ovenschotel met kabeljauw, witlof en mosterdroom

Een groot voordeel aan ovenschotels: snel gemaakt en superlekker! Deze variant maak je met minikrieltjes, witlof en kabeljauw. De zelfgemaakte mosterd-room zorgt voor een subtiele pittigheid.

10 min. bereiden
40 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

minikrieltjes

2 el

milde olijfolie

4 stronken

witlof

10 g

verse tijm

200 g

crème fraîche

100 ml

water

2 el

Groninger mosterd

175 g

geraspte oude kaas 48+

400 g

kabeljauwfilets

Dit heb je nodig

  • Traybake rechthoekig (AH Spaaractie)

  • lasagne/brownievorm rechthoekig (AH Spaaractie)

Een groot voordeel aan ovenschotels: snel gemaakt en superlekker! Deze variant maak je met minikrieltjes, witlof en kabeljauw. De zelfgemaakte mosterd-room zorgt voor een subtiele pittigheid.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de krieltjes over de traybake of een bakplaat, meng met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 10 min in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Snijd het witlof in de lengte in 4 parten, grote exemplaren in 6 parten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de crème fraîche met 100 ml water, de mosterd en de helft van de tijm en breng op smaak met peper.

3

Haal de krieltjes uit de oven en verdeel over de bakvorm. Verdeel het witlof, 75 g geraspte kaas (per 4 personen) en kabeljauw erover en druk een beetje aan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de mosterdroom erover en bestrooi met de rest van de kaas en tijm. Bak in ca. 30 min. onder in de oven gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel met kabeljauw, witlof en mosterdroom

Een groot voordeel aan ovenschotels: snel gemaakt en superlekker! Deze variant maak je met minikrieltjes, witlof en kabeljauw. De zelfgemaakte mosterd-room zorgt voor een subtiele pittigheid.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig