bewaar
Tagliatelle met koningsoesterzwam, Parmezaanse kaas en peterselie
Tagliatelle met koningsoesterzwam, Parmezaanse kaas en peterselie
bewaar

Tagliatelle met koningsoesterzwam, Parmezaanse kaas en peterselie

Eten als een koning of koningin doe je met deze tagliatelle met koningsoesterzwammen, Parmezaanse kaas en peterselie. Extra herfstig dankzij het eekhoorntjesbrood.

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

porcini gedroogd eekhoorntjesbrood

150 ml

water

300 g

tagliatelle

560 g

AH Biologisch Koningsoesterzwammen

60 g

ongezouten roomboter

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

125 ml

verse slagroom

½

citroen

30 g

verse peterselie

75 g

Parmigiano Reggiano 32+ kaas

Eten als een koning of koningin doe je met deze tagliatelle met koningsoesterzwammen, Parmezaanse kaas en peterselie. Extra herfstig dankzij het eekhoorntjesbrood.

Aan de slag

1

Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er het water over (het eekhoorntjesbrood moet helemaal onderstaan). Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Halveer ondertussen de oesterzwammen en snijd de helften in 3 stukken. Verhit ⅙ van de boter in een grote koekenpan en bak de helft van de oesterzwammen in 2-3 min. op hoog vuur krokant. Herhaal deze stap met nog eens ⅙ van de boter en de rest van de oesterzwammen.

3

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Laat het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Verhit ⅙ van de boter in een grote hapjespan en voeg alle oesterzwammen, het eekhoorntjesbrood, de sjalot en knoflook toe. Bak 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de pasta af, maar vang wat kookvocht op. Voeg de tagliatelle samen met de slagroom en het opgevangen eekhoorntjesbroodvocht toe aan de oesterzwammen en breng aan de kook. Laat 2-3 min. koken tot de saus iets dikker is.

5

Boen ondertussen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Snijd de peterselie fijn en rasp de kaas. Voeg het citroenrasp, -sap, de peterselie, ⅔ van de kaas en de rest van de boter toe aan de pasta en roer erdoor. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van de kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tagliatelle met koningsoesterzwam, Parmezaanse kaas en peterselie

Eten als een koning of koningin doe je met deze tagliatelle met koningsoesterzwammen, Parmezaanse kaas en peterselie. Extra herfstig dankzij het eekhoorntjesbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig