
Ingrediënten
4 personen
20 g
boter of margarine
25 g
bloem
1 flesje
witte wijn
1½
groentebouillontablet
1 zakje
geraspte pittige kaas
1 bekertje
slagroom
nootmuskaat
2
bosuitjes
Aan de slag
In (soep)pan boter laten smelten. Bloem erbij doen en ca. 1 minuut zachtjes bakken. Wijn toevoegen en al roerend verhitten tot gladde saus ontstaat. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 0,5 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen. Kaas in soep laten smelten en room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Soep serveren in kommen met ringetjes bosui. Lekker met soepstengels.
Romige kaassoep

voorgerecht
4 personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In (soep)pan boter laten smelten. Bloem erbij doen en ca. 1 minuut zachtjes bakken. Wijn toevoegen en al roerend verhitten tot gladde saus ontstaat. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 0,5 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen. Kaas in soep laten smelten en room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Soep serveren in kommen met ringetjes bosui. Lekker met soepstengels.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)20 g boter of margarine
25 g bloem
1 flesje witte wijn
1½ groentebouillontablet
1 zakje geraspte pittige kaas
1 bekertje slagroom
0 nootmuskaat
2 bosuitjes