bewaar
Gebakken kwarktaart
Gebakken kwarktaart
bewaar

Gebakken kwarktaart

Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!

40 min. bereiden
1 uur oventijd
10 min. wachten
103waarderingen

Ingrediënten

8 porties

½ el

boter om in te vetten

1 el

bloem om te bestuiven

1

medium handsinaasappel

4

middelgrote eieren

150 g

witte basterdsuiker

500 g

halfvolle kwark

50 g

geraspte kokos

50 g

tarwebloem

1 tl

kaneelpoeder

1 el

poedersuiker om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (∅ 22 cm)

Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Bekleed de vorm met bakpapier, vet in en bestuif met bloem. Rasp de schil van de sinaasappel.

2

Splits de eieren. Klop in een kom de eierdooiers met basterdsuiker schuimig. Klop de kwark erdoor. Meng kokos, sinaasappelrasp, bloem en kaneelpoeder erdoor Klop in een andere kom de eiwitten stijf, schep het eiwit door het kwarkmengsel.

3

Schenk het kwarkmengsel in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar en iets bruin. Laat de taart in de uitgeschakelde oven ca. 10 min. rusten. Neem de taart ui de oven en laat ca. 15 min. afkoelen Neem de taart uit de vorm en laat verder afkoelen.

4

Schil de geraspte sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in plakjes. Bestuif de taart met poedersuiker en snijd in 8 punten. Serveer de taart met plakjes sinaasappel ernaast.

variatietipIn Portugal gebruikt men ook veel gemalen amandelen in gebak. De kokos in dit recept kunt u vervangen door 45 g fijngemalen amandelschaafsel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken kwarktaart

Paar kaarsjes erin, beetje poedersuiker erop en kláár is je verjaardagstaart!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig