bewaar
Vijgensnoepjes
Vijgensnoepjes
bewaar

Vijgensnoepjes

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

25 porties

250 g

blanke amandelen

250 g

gedroogde vijgen

250 g

suiker

50 g

cacaopoeder

½ theelepel

kaneelpoeder

1 theelepel

citroenrasp

1 eetlepel

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • laag bakblik ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

In keukenmachine amandelen tot poeder malen. Steeltjes van vijgen snijden en vijgen in keukenmachine fijn hakken. In pan met dikke bodem suiker met 1 dl water aan de kook brengen. Onafgedekt op laag vuur ca. 5 minuten tot siroop laten inkoken. Amandelpoeder, gehakte vijgen, cacaopoeder, kaneelpoeder en citroenrasp door siroop roeren. Zachtjes ca. 4 minuten koken tot mengsel loslaat van bodem. Mengsel gelijkmatig in blik uitspreiden en laten afkoelen. Mengsel bestrooien met poedersuiker en in vierkante blokjes snijden. Lekker met kopje sterke koffie.

Vijgensnoepjes

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig