bewaar
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
bewaar

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte snelkookrijst

375 g

tofu naturel

1 cm

verse gemberwortel

5 el

zonnebloemolie

1 tl

sambal oelek

6 el

ketjap manis

400 g

roerbakmix

50 g

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en dep droog met keukenpapier. Schil de gemberwortel en rasp fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag olie. Bak de tofu aan elke kant ca. 3 min. Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat op laag vuur staan.

2

Verwarm de rest van olie in een wok en roerbak de roerbakmix en gember ca. 5 min. Voeg gekookte rijst toe en de rest van de ketjap en laat door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de ketjaprijst over borden. Leg de plakken tofu erop en bestrooi met gebakken uitjes.

combinatietipLekker met atjar

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig