bewaar
Couscous met pittige gehaktsaus
Couscous met pittige gehaktsaus
bewaar

Couscous met pittige gehaktsaus

20 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

150 ml

kokend water

1

ui

2 tenen

knoflook

1

gele paprika

3 el

traditionele olijfolie

500 g

half-om-halfgehakt

400 g

tomatenblokjes

½ tl

gemalen chilipeper

Aan de slag

1

Wel de couscous in het kokende water 6 min. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok of braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de ui, knoflook en paprika door het gehakt en bak 2 min. mee.

2

Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met de chilipeper en zout. Laat de saus nog 5 min. zachtjes sudderen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de gewelde couscous 2-3 min. Verdeel de couscous en gehaktsaus over borden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met pittige gehaktsaus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig