bewaar
Scampi met paprika-knoflooksaus
Scampi met paprika-knoflooksaus
bewaar

Scampi met paprika-knoflooksaus

35 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

gedroogde knoflook

100 ml

olijfolie extra vierge

1 zak

scampi

1

rode paprika

1 eetlepel

verse Italiaanse kruidenmix

150 ml

droge witte wijn

chilipeper uit de molen

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Van bol knoflook onderkant afsnijden. Olie in kleine steelpan schenken en bol knoflook erin zetten. Olie en knoflook afgedekt 10-15 min. op matig vuur verwarmen tot knoflook zacht is. Scampi ontdooien en droogdeppen. Van knoflookolie uit steelpan 3 el overdoen in koekenpan. Teentjes van bol knoflook loshalen, velletjes verwijderen. Teentjes tussen duim en wijsvinger boven steelpan uitknijpen. Paprika en kruiden met knoflook mengen en geheel nog 5 min. zachtjes bakken. Wijn erbij schenken en 10 min. afgedekt laten sudderen. Met staafmixer of in keukenmachine knoflook-paprikamengsel pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zeezout en peper. Koekenpan met knoflookolie verhitten. Scampi erdoor scheppen en op matig vuur in 3-5 min. bakken tot scampi gaar en mooi rose zijn. Pittig op smaak brengen met versgemalen chilipeper en zout. Lekker met groene salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Scampi met paprika-knoflooksaus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig