bewaar
Gebakken rijst met bosui en koriander
Gebakken rijst met bosui en koriander
bewaar

Gebakken rijst met bosui en koriander

35 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2

rode uien

1 teentje

knoflook

3

bosuitjes

2

eieren

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

Thaise vissaus

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom eieren loskloppen.

2

In wok 1 el olie verhitten en losgeklopt ei kort roerbakken, tot ei net gestold maar nog smeuïg is. Roerei op bord scheppen en warmhouden. Ui en knoflook in rest van olie 3 min. zachtjes bakken. Rijst en vissaus erdoor scheppen en rijst nog 5 min. op hoog vuur roerbakken. Korianderblad van steeltjes plukken en fijnhakken. Wok van vuur nemen. Roerei, koriander en bosuitjes door nasi scheppen.

algemeenServeert u deze nasi bij een visgerecht, vervang dan het roerei door roze garnalen. Laat de garnalen de laatste 2 minuten meebakken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken rijst met bosui en koriander

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig