bewaar
Sateetjes in drie smaken
Sateetjes in drie smaken
bewaar

Sateetjes in drie smaken

35 min. bereiden
1 uur wachten
48waarderingen

Ingrediënten

15 porties

1 theelepel

gemalen komijn

2 theelepels

gemalen koriander (ketoembar)

1 teentje

knoflook

1

rode peper

2 eetlepels

donkere basterdsuiker

2 eetlepels

Thaise vissaus

2

limoenen

4 eetlepels

olie

200 g

kipfilet

200 g

varkenshaas

200 g

biefstuk

50 g

pinda's

1 pot

satésaus

200 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

1

In schaaltje komijn, koriander, knoflook, rode peper, suiker, vissaus, 2 el limoensap en olie tot marinade roeren. Vlees per soort aan satéstokjes rijgen, in platte schaal leggen en marinade erover schenken. Vlees minstens 1 uur marineren. Pinda's in droge koekenpan kort roosteren. Satésaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met kokosmelk, water en limoensap. Pinda's erdoor roeren.

2

Saté uit marinade nemen en laten uitlekken. Eventueel satésaus opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verhitten. Sateetjes in porties roosteren en warmhouden: kip- en varkenssaté in 3-4 min. bruin en gaar grillen, saté van biefstuk 1 min. per kant grillen zodat vlees van binnen nog rosé is. Satésaus apart erbij serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sateetjes in drie smaken

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig