bewaar
Lamsrack met honing-muntjus
Lamsrack met honing-muntjus
bewaar

Lamsrack met honing-muntjus

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

panklare broccoli

4 eetlepels

olijfolie

2 schaaltjes

lamsracks

2 teentjes

knoflook

100 ml

runderbouillon

100 ml

witte wijn

1 eetlepel

honing

1 eetlepel

koude boter

3 takjes

munt

1

rode peper

3 eetlepels

citroensap

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • braadslede

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Broccoli beetgaar koken en laten uitlekken. In koekenpan 2 el olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven in 8 min. vanbinnen rosé braden. Intussen in bakvet helft van knoflook 30 sec. bakken. Bouillon, wijn en honing toevoegen en op hoog vuur tot helft laten inkoken; aanbaksels losroeren. Boter en munt door jus roeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit oven nemen en in aluminiumfolie verpakt ca. 5 min. laten rusten. Intussen in hapjespan rest van olie en knoflook met rode peper 30 sec. zachtjes bakken. Broccoli toevoegen en nog 3-4 min. roerbakken tot broccoli warm is. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Vlees langs botjes lossnijden en over vier warme borden verdelen. Jus erover schenken. Lekker met gebakken aardappels.

Lamsrack met honing-muntjus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig