
Preitaart met geitenkaas
Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.
Ingrediënten
4 personen
450 g
deeg voor hartige taart
750 g
preien
2 el
ongezouten roomboter
6
zongedroogde tomaten
2 el
tarwebloem
200 g
Bettine Blanc geitenkaas 45+
3
middelgrote eieren
200 ml
koksroom
Dit heb je nodig
lage taartvorm (Ø 24-26 cm)
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen. Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover. Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.
Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Preitaart met geitenkaas
Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.

hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen. Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover. Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.
Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)450 g deeg voor hartige taart
750 g preien
2 el ongezouten roomboter
6 zongedroogde tomaten
2 el tarwebloem
200 g Bettine Blanc geitenkaas 45+
3 middelgrote eieren
200 ml koksroom
Dit heb je nodig
lage taartvorm (Ø 24-26 cm)