bewaar
Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen
Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen
bewaar

Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

20 min. bereiden
1 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

10 porties

275 g

zachte boter

4 eetlepels

cream sherry

300 g

witte basterdsuiker

5

nectarines

125 g

blauwe bessen

4

eieren

200 g

bloem

zout

3 takjes

rozemarijn

2 theelepels

gemalen kardemom

Dit heb je nodig

  • dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig