bewaar
Roergebakken boerenkool met cervelaat
Roergebakken boerenkool met cervelaat
bewaar

Roergebakken boerenkool met cervelaat

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

200 g

cervelaatworst

2

rode uien

1 duopak

krieltjes

½ eetlepel

milde paprikapoeder

1 zak

panklare boerenkool

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In wok olie verhitten en repen cervelaatworst in 2 min. al omscheppend knapperig bakken. Uit wok nemen en op bord scheppen. In overgebleven bakvet uipartjes en aardappeltjes 2 min. roerbakken. Paprikapoeder erdoor scheppen en 1 min. meebakken. Boerenkool in gedeelten aan aardappelmengsel toevoegen en al omscheppend laten slinken. Pas nieuwe portie boerenkool toevoegen als boerenkool redelijk geslonken is. Klein scheutje water toevoegen en boerenkool afgedekt nog 5 min. verwarmen, regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Roergebakken boerenkool over vier borden verdelen. Cervelaatworst erop leggen.

algemeenRoergebakken boerenkool met een oosters tintje. Roerbak partjes van 1 ui met 1 bakje gesneden kastanjechampignons en 1 teentje knoflook in plakjes in hete roerbakolie en schep er 300 g panklare boerenkool in gedeelten door. Laat de boerenkool al roerbakkend slinken. Breng de boerenkool op smaak met flink wat sojasaus en geef er mie bij.

Roergebakken boerenkool met cervelaat

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig