
Boerenkoolquiche
Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!
Ingrediënten
4 personen
1
grote ui
50 g
ongezouten roomboter
150 g
verse boerenkool
1 tl
gedroogde tijm
5 plakjes
deeg voor hartige taart
250 g
runderrookworsten
4
middelgrote eieren
100 ml
kookroom
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Boerenkoolquiche
Met rookworst, maar dan in de vorm van een taart. Zo heb je deze wintergroente nog nooit gegeten!

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
bereidingstip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 min. in de oven op 150 ºC.
combinatietip:Lekker met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 grote ui
50 g ongezouten roomboter
150 g verse boerenkool
1 tl gedroogde tijm
5 plakjes deeg voor hartige taart
250 g runderrookworsten
4 middelgrote eieren
100 ml kookroom
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)