bewaar
Broccolibeignets met zoete chilisaus
Broccolibeignets met zoete chilisaus
bewaar

Broccolibeignets met zoete chilisaus

30 min. bereiden
30 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

bloem

1 groot

ei

1

citroen

3 eetlepels

sesamzaad

½ theelepel

versgemalen zwarte peper

300 g

panklare broccoliroosjes

olie om te frituren

100 ml

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Bloem met 1/2 tl zout boven kom zeven. Kuiltje in midden van bloem maken en dooier erin doen. Met garde dooier door bloem roeren en tegelijkertijd scheut voor scheut 150-175 ml koud water toevoegen, tot glad beslag ontstaat. Citroen schoonboenen en 2 tl van schil raspen. Rasp, sesamzaad en peper door beslag roeren. Beslag op koele plek 30 min. laten rusten.

2

Frituurolie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Broccoliroosjes door beslag wentelen en in porties in 3-4 min. goudbruin frituren. Beignets met schuimspaan uit frituurolie scheppen en laten uitlekken op dikke laag keukenpapier. Broccolibeignets (lauw)warm serveren, met chilisaus erbij om te dippen.

algemeenVervang citroenrasp en sesamzaad door 2 el karwijzaad (kummel) en 1 tl gedroogde tijm. Door in plaats van water bier te gebruiken krijgt het beslag meer luchtigheid en extra smaak.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolibeignets met zoete chilisaus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig