bewaar
Pikante garnalen met saffraan-mayonaise
Pikante garnalen met saffraan-mayonaise
bewaar

Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

30 min. bereiden
2 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 zak

reuzengarnalen

2 teentjes

knoflook

1

rode peper

4 eetlepels

olijfolie

½

citroen

1 envelopje

saffraan

1 eetlepel

droge sherry

8 eetlepels

mayonaise

cayennepeper

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Garnalen langzaam ontdooien in koelkast of sneller, volgens aanwijzing op verpakking. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer 1 teentje knoflook, rode peper, olie en 3 el citroensap tot gladde marinade pureren. Garnalen pellen, aan rugzijde insnijden en zwart streepje verwijderen. Garnalen door marinade scheppen en smaken ca. 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. In kom saffraandraadjes weken in sherry. Mayonaise en rest van knoflook erdoor roeren. Dipsaus op smaak brengen met paar druppels citroensap en cayennepeper.

2

Garnalen uit marinade nemen en in droge koekenpan op matig vuur in 5-7 min. gaarbakken. Warm serveren met saffraanmayonaise.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pikante garnalen met saffraan-mayonaise

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig