bewaar
Marokkaanse balletjes met knoflooksaus
Marokkaanse balletjes met knoflooksaus
bewaar

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

couscous

250 g

rundergehakt

1

sjalot

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

verse munt

1 mespunt

kaneel

cayennepeper

150 ml

knoflooksaus

Dit heb je nodig

  • fonduepan met olie

  • fonduevorken

Aan de slag

Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden. Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper. Van gehakt 20-24 balletjes vormen. Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 min. bruin en gaar bakken. Knoflooksaus erbij serveren.

algemeenVariatietip: Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde abrikozen en twee dadels. Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig