bewaar
Gebakken witlof met geitenkaas en druiven
Gebakken witlof met geitenkaas en druiven
bewaar

Gebakken witlof met geitenkaas en druiven

25 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 dikke struiken

witlof

3 eetlepels

olijfolie extra vierge met basilicum

2 plakken

verse geitenkaas

grof zeezout

versgemalen zwarte peper

100 g

pitloze rode druiven

1 takje

basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Ovengrill voorverwarmen. Witlof in lengte halveren en harde kern wegsnijden. In koekenpan olie verhitten en witlof op snijvlak erin leggen. Witlof in 4-5 min. bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en witlof in nog 4-5 min. gaarbakken. Plakken geitenkaas op met bakpapier beklede grillplaat 10 cm onder hete grill schuiven en in 4-5 min. licht laten kleuren. Parten witlof uit pan nemen en met snijvlak naar boven op twee warme borden leggen. Zout en peper erover strooien. In bakvet van witlof druiven 1-2 min. bakken. Blaadjes basilicum in reepjes snijden. Warme geitenkaas met spatel op witlof leggen en druiven erover verdelen. Basilicum over druiven strooien. Lekker met aardappelpuree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken witlof met geitenkaas en druiven

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig