bewaar
Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)
Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied &	 Suriname)
bewaar

Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

harde bananen

bloem

fijn zeezout

zoete mangochutney

frituurolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • frituurpan

Aan de slag

Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig