bewaar
Knolselderijsoep met paddenstoelen
Knolselderijsoep met paddenstoelen
bewaar

Knolselderijsoep met paddenstoelen

30 min. bereiden
142waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

knolselderij

250 g

kastanjechampignons

2

middelgrote uien

4 el

zonnebloemolie

200 ml

kookroom

750 ml

kokend water

1½

kippenbouillontablet

20 g

verse selderij

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1.5 cm dik. Snijd de plakken in blokjes van 1.5 cm. Snijd de champignons in plakjes en snipper de uien.

2

Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de kookroom, het water en het bouillontablet toe en roer door. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes doorkoken.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de selderij fijn. Pureer de soep met een staafmixer en verdeel de soep over 4 kommen. Verdeel de paddenstoelen erover en bestrooi met de selderij.

algemeenGrote pan soep gemaakt om wat over te houden voor een ander moment? Zet de warme pan in een bak met koud water en roer de soep goed door. Op die manier koelt de soep snel af en dat is belangrijk om zuur worden te voorkomen.

Knolselderijsoep met paddenstoelen

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig