bewaar
Lasagne met tomaten-gehaktsaus
Lasagne met tomaten-gehaktsaus
bewaar

Lasagne met tomaten-gehaktsaus

Want lasagne zonder tomatensaus en gehakt is geen lasagne toch?

30 min. bereiden
35 min. oventijd
363waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

300 g

half-om-halfgehakt

690 g

sugo tradizionale tomatensaus in pot

500 ml

halfvolle melk

50 g

besciamella sausmix

9

lasagnebladen

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Want lasagne zonder tomatensaus en gehakt is geen lasagne toch?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verwarm de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Giet een klein laagje bechamelsaus in de ovenschaal. Leg daarop ⅓ van de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten-gehaktsaus. Herhaal dit twee keer, tot alles bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag bechamelsaus.

4

Strooi de kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met tomaten-gehaktsaus

Want lasagne zonder tomatensaus en gehakt is geen lasagne toch?

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig