bewaar
Perencocktail
Perencocktail
bewaar

Perencocktail

Het perfecte drankje om mee te toosten!

25 min. bereiden
2 uur wachten
180waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

Conference peren

½

citroen

500 ml

ongezoete appelsap

2 el

wodka

1 fles

champagne

3 takjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Het perfecte drankje om mee te toosten!

Aan de slag

1

Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 min. op laag vuur.

2

Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries voor 2 uur. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.

3

Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met de rest van de munt.

variatietipKinderen aan tafel? Laat de wodka weg en vervang de champagne door alcoholvrije wijn of Seven-up. Je kunt voor dit gerecht ook kant-en-klare stoofpeertjes gebruiken. Een bak (400 g) is voldoende; gewoon even pureren met de staafmixer.
bewaartipOm de spoom te vervoeren, wikkel je de diepvriesdoos dik in krantenpapier. Stop de doos met een bevroren diepvrieselement in een diepvriestas of koelbox en zet 'm bij aankomst meteen in de diepvries.
bereidingstipZitten er ijskristallen in de spoom? Dan is het ijs niet vaak genoeg doorgeroerd tijdens het bevriezen. Het probleem is op te lossen door de spoom alsnog goed door te roeren met een vork of er met een staafmixer doorheen te gaan. Zet de spoom daarna nog een kwartier terug in de diepvries.

Perencocktail

Het perfecte drankje om mee te toosten!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig