bewaar
Gestoomde tofu met pittige sojadressing
Gestoomde tofu met pittige sojadressing
bewaar

Gestoomde tofu met pittige sojadressing

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½ blok

tofu naturel

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1 eetlepel

limoensap

1

rode peper

500 ml

kippenbouillon

1 zak

Chinese roerbakmix

2

bosuitjes

1 zakje

zwarte bonensaus

Dit heb je nodig

  • stoompan

Aan de slag

Laat de tofu uitlekken en snijd hem in 4 plakken. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Klop een dressing van 1 eetlepel olie met de sojasaus, het limoensap en 1 theelepel rode peper. Breng in een stoompan de bouillon aan de kook. Leg de tofu in het stoommandje in de pan en stoom de tofu 5-6 minuten. Verhit in een wok met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en fruit de rest van de rode peper. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg driekwart van de bosui en de zwarte-bonensaus toe en warm nog 1-2 minuten goed door. Verdeel de groenten over 2 borden en leg er de plakken tofu naast. Besprenkel met depittige sojadressing en bestrooi met de rest van de bosui.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoomde tofu met pittige sojadressing

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig