bewaar
Klassieke erwtensoep
Klassieke erwtensoep
bewaar

Klassieke erwtensoep

1 uur 30 min. bereiden
791waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spliterwten

300 g

hamlappen

1

schouderkarbonade

1

speklapje

2 l

kraanwater

1

grote kruimige aardappel

1

dunne prei

½ struik

bleekselderij

250 g

winterpeen

2

uien

2

laurierblaadjes

285 g

rookworsten

Aan de slag

1

Breng de erwten met de hamlappen, karbonade en het speklapje met het water aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer goed door. Schraap regelmatig over de bodem van de pan. Zo voorkom je dat de soep gaat aanbranden.

2

Schil en snijd de aardappel in blokjes. Was en snijd de prei fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes en de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Voeg de prei, bleekselderij, winterpeen, aardappel, laurier en ui toe en laat de soep nog 30 min. zachtjes koken. Dreigt de soep toch aan te branden, voeg dan 100 ml warm water toe. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Haal de hamlappen, karbonade en het speklapje uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes. Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de bleekselderijblaadjes.

bereidingstipDe gele blaadjes van de bleekselderij kun je goed gebruiken om te garneren. De groene blaadjes worden knapperig als je ze even in ijskoud water legt.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Klassieke erwtensoep

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig