bewaar
Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda
Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda
bewaar

Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda

20 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

20 porties

5 teentjes

knoflook

1.5 dl

melk

20

cherrytomaten

1 blikje

ansjovisfilets

1 eetlepel

olijfolie

1 eetlepel

walnotenolie

10 g

roomboter

20 kleine

croutons

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Knoflook pellen. Melk aan de kook brengen en knoflookteentjes ca. 8 minuten zachtjes koken. Intussen cherrytomaatjes wassen en met scherp mesje kapjes eraf snijden. Tomaatjes uithollen en omgekeerd laten uitlekken op keukenpapier.

2

In keukenmachine knoflook, melk en ansjovis glad pureren. Mengsel in steelpan verwarmen. Olijf- en walnotenolie en boter toevoegen. Ansjovissaus ca. 3 minuten zachtjes doorkoken tot gladde, lichtgebonden saus. Op smaak brengen met versgemalen peper. Kerstomaatjes vullen met warme ansjovissaus. Croutons erop leggen. Zowel warm als koud te serveren.

Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig