bewaar
Vissoep met rivierkreeftjes
Vissoep met rivierkreeftjes
bewaar

Vissoep met rivierkreeftjes

15 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel

olijfolie

2 cm

verse gemberwortel

2 teentjes

knoflook

½

gedroogd chilipepertje

500 ml

gezeefde tomaten

500 ml

visbouillon

4 eetlepels

droge sherry

200 g

zeewolffilet

8

stoneleeks

50 g

tuinerwten

100 g

rivierkreeftjes

15 g

verse basilicum

Aan de slag

In ruime pan olie verhitten en hierin gember, knoflook en chilipeper op matig vuur 1 min. bakken. Gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toevoegen en op matig vuur 5 min. zachtjes laten koken. Soep boven kom zeven en opnieuw in pan verwarmen. Zeewolf, stoneleeks en tuinerwten toevoegen en zachtjes 5 min. koken. Rivierkreeftjes erdoor mengen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Basilicum in grove stukken scheuren en over soep strooien.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vissoep met rivierkreeftjes

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig