bewaar
Aardappel-witloftaart
Aardappel-witloftaart
bewaar

Aardappel-witloftaart

Witlof met ham en kaas in een nieuw jasje. Romig, zoutig en knapperig in één ovenschaal.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
202waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

600 g

witlof

1 el

ongezouten roomboter

50 g

ongebrande walnoten

1

middelgroot ei

800 g

verse aardappelpuree

3 plakken

achterham

300 g

geraspte jong belegen Zaanlander kaas 48+

Witlof met ham en kaas in een nieuw jasje. Romig, zoutig en knapperig in één ovenschaal.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronken witlof. Kook het witlof 10 min., laat de stronken uitlekken en halveer ze.

2

Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 min. Hak de noten grof. Klop het ei los met een vork en roer het door de aardappelpuree. Schep de puree in de bakvorm. Leg de gehalveerde witlofstronkjes met de punten naar het midden op de puree. Verdeel de ham erover.

3

Verdeel de ui, walnoten en kaas erover. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd de aardappel-witloftaart in punten en serveer.

vegatipVervang de kaas door AH Geraspte kaas voor ovengratin en laat de ham achterwege.

variatietipGebruik komijnekaas in plaats van jong belegen kaas voor een extra kruidige smaak.