bewaar
Oosterse roerbak met peultjes
Oosterse roerbak met peultjes
bewaar

Oosterse roerbak met peultjes

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

200 g

verse peultjes

300 g

pandanrijst

2

uien

1

rode paprika

1

komkommer

3 el

zonnebloemolie

100 ml

woksaus gember-knoflook

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

Aan de slag

1

Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes om met 2 el woksaus. Maak de peultjes schoon. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder stromend koud water. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de paprika heel fijn en de komkommer in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de ui en de paprikasnippers op hoog vuur 3 minuten. Schep de tofublokjes, peultjes en komkommerreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookwater van de rijst erbij en breng het geheel al omscheppend aan de kook.

3

Giet de rijst af. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse roerbak met peultjes

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig