bewaar
Kippensoep met aspergepunten en waterkers
Kippensoep met aspergepunten en waterkers
bewaar

Kippensoep met aspergepunten en waterkers

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

kipfilet

1

eiwit

½ eetlepel

sesamolie

100 g

groene aspergetips

1 l

kippenbouillon

1 eetlepel

droge sherry

2 eetlepels

sojasaus

3

bosuitjes

75 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Kipfilet in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Eiwit, sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor mengen. Kipmengsel 5 minuten laten staan. Aspergepunten halveren. In pan bouillon aan de kook brengen en sherry, sojasaus en 1 theelepel zout erdoor roeren. Asperges en bosuitjes toevoegen en in 3-5 minuten gaarkoken. Kipmengsel toevoegen. Met garde stevig door bouillon roeren tot kipmengsel in stukken uiteen valt. Soep op zacht vuur nog 2-3 minuten laten pruttelen en op smaak brengen met sojasaus en peper. Waterkers erdoor roeren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kippensoep met aspergepunten en waterkers

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig