bewaar
Zomerpasta met ricotta
Zomerpasta met ricotta
bewaar

Zomerpasta met ricotta

20 min. bereiden
214waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

1

aubergine

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

5

trostomaten

15 g

verse basilicum

100 g

kappertjes

250 g

ricotta

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en halveer deze. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 3 min. rondom bruin.

2

Pers de knoflook, voeg toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaten in parten, voeg toe en bak 5 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Meng de spaghetti met de groenten en verdeel over borden. Serveer met de ricotta.

variatietipVoor een iets krachtiger smaak kun je de ricotta vervangen door 1 bol mozzarella (zakje 125 g). Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg met de spaghetti toe aan de groenten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zomerpasta met ricotta

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig