
Courgettelasagne
Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen.
Ingrediënten
4 personen
300 g
rundergehakt
400 g
verse Italiaanse roerbakgroente
1 pak
maaltijd mix lasagne
800 ml
halfvolle melk
500 ml
water
1
courgette
100 g
geraspte jonge kaas
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin. Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 5 min. Voeg de inhoud van de 2 zakjes sausmix uit het pak lasagne, de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2-3 min. op laag vuur koken.
Schep een laagje saus in de ovenschaal en verdeel er 4 droge lasagnevellen over. Schep hier een laagje saus op en dek af met 4 lasagnevellen. Herhaal dit tot alle lasagnevellen op zijn, eindig met een laagje saus. Snijd de courgette in stukken van ca. 5 cm en snijd deze overlangs in rechte plakken. Verdeel ze over de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de lasagne afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in 45 min. gaar worden. Verwijder het folie na 30 min.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Courgettelasagne
Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen.

hoofdgerecht
4 personen
745 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin. Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 5 min. Voeg de inhoud van de 2 zakjes sausmix uit het pak lasagne, de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2-3 min. op laag vuur koken.
Schep een laagje saus in de ovenschaal en verdeel er 4 droge lasagnevellen over. Schep hier een laagje saus op en dek af met 4 lasagnevellen. Herhaal dit tot alle lasagnevellen op zijn, eindig met een laagje saus. Snijd de courgette in stukken van ca. 5 cm en snijd deze overlangs in rechte plakken. Verdeel ze over de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de lasagne afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in 45 min. gaar worden. Verwijder het folie na 30 min.
bewaartip:U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de lasagne voor serveren 45 min. in de oven op 200 °C.
Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g rundergehakt
400 g verse Italiaanse roerbakgroente
1 pak maaltijd mix lasagne
800 ml halfvolle melk
500 ml water
1 courgette
100 g geraspte jonge kaas
Dit heb je nodig
aluminiumfolie