bewaar
Crêpes gevuld met paddenstoelen
Crêpes gevuld met paddenstoelen
bewaar

Crêpes gevuld met paddenstoelen

35 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

tarwebloem

2

middelgrote eieren

500 ml

halfvolle melk

30 g

ongezouten roomboter

200 g

aspergebroccoli

4

sjalotten

1 teen

knoflook

200 g

paddenstoelen voor risotto

3 takjes

verse platte peterselie

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Verhit ⅙ boter in een koekenpan, voeg ¼ van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie.

2

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de aspergebroccoli en kook deze 1 min. Laat uitlekken. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Hak de paddestoelen grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.

3

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de aspergebroccoli en de fijngesneden kruiden toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken.

4

Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddenstoelenmengsel over. Vouw dubbel. Pluk de blaadjes van de peterselie erboven en serveer.

combinatietipLekker met geraspte jong belegen kaas (biologisch).

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crêpes gevuld met paddenstoelen

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig