bewaar
Minestrone met knolselderij
Minestrone met knolselderij
bewaar

Minestrone met knolselderij

Supervullend, deze zelfgemaakte minestrone maaltijdsoep.

35 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote ui

4 tenen

knoflook

400 g

knolselderij

250 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

4 takjes

verse tijm

3 el

milde olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

1 liter

water

2

groentebouillonblokje zonder zout

100 g

volkorenmacaroni

400 g

limabonen in blik

60 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Supervullend, deze zelfgemaakte minestrone maaltijdsoep.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 ½ cm. Snijd de winterpenen in blokjes van 1 ½ cm en de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, peen en bleekselderij 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak omscheppend 1 min. mee. Voeg de knolselderij, gepelde tomaten, het water, de bouillonblokjes en de tijmblaadjes toe en breng aan de kook. Laat 10 min. koken. Plet de tomaten met een houten lepel tegen de zijkant van de pan.

3

Voeg de macaroni en bonen toe en kook de soep nog 8 min. tot de pasta gaar is. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas.

algemeenMinestrone betekent zoiets als ‘maaltijdsoep’. Zoals veel Italiaanse gerechten heeft elke regio zijn eigen versie. Ook minestrone komt in vele gedaanten. Het enige wat vaststaat: er zitten altijd verse groenten van het seizoen in. Italianen voegen vaak rijst of pasta toe, maar niet altijd.

serveertip Lekker met een scheutje extra vierge olijfolie.

serveertipLekker met ciabattatoast. Snijd een ciabatta in plakjes, besmeer de snijvlakken met 1 teen knoflook en 3 el olijfolie en rooster 3-5 min. onder een voorverwarmde ovengrill.