bewaar
Bretonse vissoep met venkel en linzen
Bretonse vissoep met venkel en linzen
bewaar

Bretonse vissoep met venkel en linzen

15 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

1

rode ui

2

venkelknollen

2

visbouillontabletten

200 g

kabeljauwfilet

1 blik

linzen

1 bakje

fruits de mer

Aan de slag

In grote pan olie verhitten. Ui en venkel al omscheppend 3 min. bakken. Visbouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter kokend water erbij schenken. Vis erin leggen. Soep aan de kook brengen en 3 min. verwarmen. Vis met vork in stukken verdelen. Linzen en zeevruchten erdoor roeren en soep op laag vuur nog 2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met bruin stokbrood en lichtgezouten boter.

algemeenU kunt de fruit de mer ook vervangen door gekookte mosselen, jumbogarnalen of cocktailgarnalen.

Bretonse vissoep met venkel en linzen

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig