bewaar
Citroenkip
Citroenkip
bewaar

Citroenkip

1 uur bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

100 ml

traditionele olijfolie

200 ml

droge witte wijn

200 ml

kraanwater

8

scharrelkippenbouten

500 g

dunne preien

100 ml

traditionele olijfolie

2

rode uien

1 takje

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Rasp de gele schil van de citroen.

3

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Roer het citroenrasp, de wijn, het water en peper en zout door het bakvet en breng alles aan de kook.

4

Schuif de pan in de oven en stoof de kip in ca. 40 min. gaar. Bedruip af en toe met braadvocht. Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.

5

Snijd de uien elk in 8 partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en ui ca. 2 min. Laat op laag vuur afgedekt in ca. 30 min. gaar smoren.

6

Pureer het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer.

7

Leg de kippenbouten op de borden en druppel de basilicumolie eromheen. Schep de prei en ui ernaast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Citroenkip

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig