bewaar
Mediterrane radijssalade
Mediterrane radijssalade
bewaar

Mediterrane radijssalade

Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!

28 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vers stokbrood

1 teen

knoflook

8 el

traditionele olijfolie

300 g

kipfilet

1 tl

gemalen komijn

1 tl

kerriepoeder

2 el

vloeibare honing

2 bosjes

radijsjes

250 g

winterpeen

2 el

azijn

300 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd het stokbrood in de breedte doormidden. Halveer één half brood in de lengte en snijd de 2 helften daarvan in sneetjes.

3

Snijd de knoflook fijn. Meng met 3 el olie. Verdeel de sneetjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de knoflookolie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin.

4

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de komijn en het kerriepoeder 1 min. Voeg de kip, 1 el honing en peper en zout toe en bak in 6 min. gaar. Laat afkoelen.

5

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes.

6

Meng de rest van de olie en honing met de azijn, radijs, peen en peper en zout. Verdeel de spinazie, radijs-wortelsalade, kip, het ovenbrood en de over borden. Serveer met de rest van het stokbrood.

Mediterrane radijssalade

Instructievideo - 03:14 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mediterrane radijssalade

Haal de zon in de keuken met deze frisse salade. Wij zijn fan!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig