bewaar
Aardbeien in wijn
Aardbeien in wijn
bewaar

Aardbeien in wijn

15 min. bereiden
30 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

kristalsuiker

½ fles

mousserende witte wijn

2 bakken

aardbeien

1 beker

slagroom

1 el

poedersuiker

1 bakje

munt

Aan de slag

1

Doe de kristalsuiker in een steelpan en voeg de helft van de prosecco toe. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur in ca. 6 min. inkoken tot het mengsel stroperig is. Roer de rest van de prosecco erdoor.

2

Maak ondertussen de aardbeien schoon. Schenk de proseccosiroop over de aardbeien en laat 30 min. marineren.

3

Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Snijd vlak voor serveren de muntblaadjes in reepjes en voeg toe aan de aardbeien. Verdeel de aardbeien met wat marinade over 8 mooie glazen en serveer met de slagroom.

algemeenKindertip: Vervang de prosecco door appelsap.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeien in wijn

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig