bewaar
Calzone met paddenstoelen en gorgonzola
Calzone met paddenstoelen en gorgonzola
bewaar

Calzone met paddenstoelen en gorgonzola

45 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

mix voor pizzabodem

125 ml

water

3 el

milde olijfolie

400 g

kastanjechampignons

1

prei

1 teen

knoflook

150 g

gorgonzola

1 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Mix het pizzabloem met het water en ⅓ van de olijfolie. Kneed ca 10-12 min tot een soepel deeg. Dek af tot gebruik.

2

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Halveer de prei, spoel schoon en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en prei al omscheppend 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak 8 min. mee, tot het vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en voeg de gorgonzola en kappertjes toe. Schep door en breng op smaak met peper.

3

Vet de bakplaat in. Bestuif het werkvlak met bloem, halveer het deeg. Rol elk stuk deeg uit tot een lap van ca. 25 cm doorsnede. Leg op de bakplaat. Verdeel het champignonmengsel over de helft van elke deeglap en houd 2 cm van de randen vrij. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan met een vork. Bestuif licht met wat bloem en bak ca. 25 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Calzone met paddenstoelen en gorgonzola

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig