bewaar
Pesto maken
Pesto maken
bewaar

Pesto maken

Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

5 min. bereiden
421waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

Parmigiano Reggiano

30 g

verse basilicum

2 el

geroosterde pijnboompitten

½ teen

knoflook

1 mespunt

zout

75 ml

extra vergine olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Aan de slag

Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.

achtergrondinfoHet woord pesto komt van 'pestare', wat stampen of wrijven betekent; het hoort dus ook eigenlijk met een vijzel gemaakt te worden. Pesto wordt nooit verhit, maar wordt op het laatst door de pasta gemengd en direct geserveerd.
algemeenMaak ook eens authentieke spaghetti al pesto Genovese.
bewaartipJe kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Pesto maken

Italiaanse smaakmaker: een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig