bewaar
Peren-amandelcoupe
Peren-amandelcoupe
bewaar

Peren-amandelcoupe

15 min. bereiden
3 uur 10 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½ bakje

verse munt

½ blik

halve peren op siroop

1

handpeer

3 el

vanillelikeur

1 el

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Houd 4 blaadjes munt achter voor garnering. Pureer de halve peren met de siroop en de rest van de munt in de keukenmachine tot een gladde massa. Zet 3 uur afgedekt in de vriezer. Snijd de handpeer in stukjes en meng met de likeur. Laat 10 min. staan.

2

Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verdeel het ijs en de stukjes peer over 2 glazen. Garneer met het amandelschaafsel en de achtergehouden munt.

algemeenEten er kinderen mee? Gebruik dan 1/2 el citroenlimonadesiroop in plaats van de likeur.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Peren-amandelcoupe

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig