bewaar
Aardappel en zuurkool
Aardappel en zuurkool
bewaar

Aardappel en zuurkool

Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!

15 min. bereiden
40 min. oventijd
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zuurkool

250 g

ananassen

800 g

duopak aardappelschijfjes

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

1 el

kerriepoeder

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

  • aluminiumfolie

Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak. Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over. Bestrooi met kaas en het kerriepoeder. Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.

combinatietipLekker met rookworst.
bereidingstipJe kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Aardappel en zuurkool

Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig