bewaar
Appelplaattaart
Appelplaattaart
bewaar

Appelplaattaart

Een grote bakplaat vol genot, aanvallen maar!

30 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
613waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

tarwebloem

100 g

lichtbruine basterdsuiker

1 mespunt

zout

250 g

ongezouten roomboter

110 g

ongezouten walnoten

300 g

amandelspijs

2

middelgrote eieren

5

elstar-appels

50 g

kristalsuiker

2 tl

kaneel

Dit heb je nodig

  • bakblik

  • bakpapier

Een grote bakplaat vol genot, aanvallen maar!

Aan de slag

1

Doe de bloem, basterdsuiker en het zout in een kom. Snijd er met 2 messen 2/3 van de boter door tot er een kruimelig deeg ontstaat. Hak de walnoten fijn, voeg toe en kneed het deeg tot een bal. Verpak het in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een rechthoekige plak. Vouw de randen om zodat er een opstaande rand ontstaat. Verkruimel de amandelspijs, roer het los met de eieren en verdeel over het deeg. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in schijfjes.

3

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel 2 min. op hoog vuur. Voeg de suiker en kaneel toe en bak nog 2 min. Verdeel het appelmengsel over het deeg. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met kaneelijs.
serveertipJe kunt de taart warm of koud eten.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.

Appelplaattaart

Een grote bakplaat vol genot, aanvallen maar!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig