bewaar
Saté met ketjapsaus
Saté met ketjapsaus
bewaar

Saté met ketjapsaus

25 min. bereiden
15 min. wachten
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

50 ml

ketjap rode peper

300 g

witte rijst

1

spitskool

4 el

zonnebloemolie

1 el

kerriepoeder

50 g

pinda's gezouten

2 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Doe de kip in een schaal en meng de ketjap erdoor. Laat 15 min. marineren. Rijg de kip aan de satéprikkers en laat nog 10 min. marineren.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de helften in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak 8 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer halverwege. Verdeel de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. Bestrooi het gerecht met de pinda's en uitjes.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.