bewaar
Stoofpot met muntsaus
Stoofpot met muntsaus
bewaar

Stoofpot met muntsaus

30 min. bereiden
4 uur wachten
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

riblappen

½ duopak

magere spekreepjes

25 g

boter

2

uien

3 stengels

bleekselderij

200 g

winterpeen

1 bakje

champignons

½ potje

zilveruitjes

1

runderbouillontablet

4

aardappelen

1 bakje

munt

4 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak het spek in een braadpan 5 min. Voeg de boter toe en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, bleekselderij, peen en champignons 5 min. mee. Voeg de uitjes met 100 ml vocht uit het potje, 750 ml water en het bouillontablet toe. Verhit tot onder het kookpunt. Laat 4 uur stoven zonder deksel op laag vuur.

2

Snijd de aardappel in blokjes. Voeg toe en stoof nog 30 min. Pureer de munt en olie met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stoofpot met de muntsaus.

algemeenU kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10-15 min. op laag vuur.