bewaar
Saliedriehoekjes
Saliedriehoekjes
bewaar

Saliedriehoekjes

20 min. bereiden
20 min. oventijd
86waarderingen

Ingrediënten

16 personen

8 plakjes

roomboter bladerdeeg

1

ui

2

hamburger

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde salie

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 ºC. Snipper de ui. Snijd de hamburger in stukjes.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de hamburger toe en bak in 3 min. rul. Breng op smaak met de salie, peper en zout.

3

Klop het ei los. Snijd het bladerdeeg diagonaal doormidden. Verdeel het mengsel erover. Bestrijk de randen met water en vouw tot een driehoekje. Duw de randen aan met de tanden van een vork. Bestrijk de driehoekjes met het ei.

4

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.