bewaar
Rode runderstoof
Rode runderstoof
bewaar

Rode runderstoof

15 min. bereiden
2 uur wachten
294waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

runderriblappen

2 el

olijfolie

2

uien

200 ml

volle rode wijn

2 tenen

knoflook

½ potje

rode pesto

2

laurierblaadjes

2 takjes

rozemarijn

½ zakje

selderij

runderbouillontablet

Aan de slag

Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en weinig zout. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees op matig vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg de wijn, knoflook, pesto, laurierblaadjes, rozemarijn, selderij en het bouillontablet toe. Laat op zo laag mogelijk vuur met de deksel op de pan 2 uur stoven. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg eventueel een scheutje heet water toe. Verwijder vlak voor serveren de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn. Bestrooi eventueel met extra fijngesneden selderij.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rode runderstoof

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig